frimg.ru Ապրիլ 11, 2012
Արիզոնայի համալսարանի գիտնականները $ 2 մլն դրամաշնորհ են ստացել առողջապահության ազգային ինստիտուտներից, կրծքի քաղցկեղը սպանող միջոց մշակելու համար: Այդ աշխատանքի հիմքում սովորական խմորի սոդան է, հայտնի է նաեւ նատրիումի հիդրոկարբոնատ /երկածխաթթու/, հաղորդում է The Atlantic - ը:
Այս պահին կրծողների վրա կատարվող փորձարկումները ցույց են տվել, որ խմորի սոդան կարող է նվազեցնել ուռուցքների ծավալը, ընդդիմանալով կաթնաթթվին /lactic acid/, որի տրոհումը ձեւավորում են քաղցկեղի տարածման չափը:
Ըստ Մարկ Պեյջելի, կենսաբժշկական ճարտարագիտության դոցենտ եւ համապատասխան գիտական աշխատանքի ղեկավար, խմելով խմորի սոդայի լուծույթը անձը կարող է փոխել pH մակարդակը մարմնում, ինչը մեծապես կբարձրացնի հակաքաղցկեղային թերապիայի արդյունավետությունը:
Սակայն կան սահմանափակումներ, սոդայի մեծ քանակությամբ սպառումը կարող է թունավոր ազդեցություն առաջացնել միզապարկի եւ երիկամների վրա: Պետք է ասել, որ սոդայի լուծույթը վաղուց է օգտագործվում բժշկության մեջ: Սովորաբար այն գործածվում է որպես անտիսեպտիկ ողողումներում ու այրոցի դեպքում ավելցուկային թթվայնությունը չեզոքացնելու համար:
Արիզոնայի համալսարանի գիտնականները $ 2 մլն դրամաշնորհ են ստացել առողջապահության ազգային ինստիտուտներից, կրծքի քաղցկեղը սպանող միջոց մշակելու համար: Այդ աշխատանքի հիմքում սովորական խմորի սոդան է, հայտնի է նաեւ նատրիումի հիդրոկարբոնատ /երկածխաթթու/, հաղորդում է The Atlantic - ը:
Այս պահին կրծողների վրա կատարվող փորձարկումները ցույց են տվել, որ խմորի սոդան կարող է նվազեցնել ուռուցքների ծավալը, ընդդիմանալով կաթնաթթվին /lactic acid/, որի տրոհումը ձեւավորում են քաղցկեղի տարածման չափը:
Ըստ Մարկ Պեյջելի, կենսաբժշկական ճարտարագիտության դոցենտ եւ համապատասխան գիտական աշխատանքի ղեկավար, խմելով խմորի սոդայի լուծույթը անձը կարող է փոխել pH մակարդակը մարմնում, ինչը մեծապես կբարձրացնի հակաքաղցկեղային թերապիայի արդյունավետությունը:
Սակայն կան սահմանափակումներ, սոդայի մեծ քանակությամբ սպառումը կարող է թունավոր ազդեցություն առաջացնել միզապարկի եւ երիկամների վրա: Պետք է ասել, որ սոդայի լուծույթը վաղուց է օգտագործվում բժշկության մեջ: Սովորաբար այն գործածվում է որպես անտիսեպտիկ ողողումներում ու այրոցի դեպքում ավելցուկային թթվայնությունը չեզոքացնելու համար:
Պատրաստված է http://lurerarm.blogspot.com/ Շնորհակալություն որ հետաքրքրվում եք բլոգով: Ամբողջական կամ մասնակի մեջբերումներ անելիս հղումը դեպի տվյալ գրառումը պարտադիր է:

Комментариев нет:
Отправить комментарий