Ապրիլ 5, 2013
Բարձրացնելով կալիումի սպառումը սննդամթերքով եւ աղի մասնակի մերժումը թույլ կտա պաշտպանել սիրտը եւ արյան անոթները: Ըստ գիտնականների հաշվարկի, բավական է մրգերի կամ բանջարեղենի 2-3 լրացուցիչ բաժին մտցնել օրվա սնդակարգում, որպեսզի փոխվի իրավիճակը, հաղորդում է BBC-ն:
Իսկ աղի ընդունման ցածր մակարդակը ավելի է խթանում հետագա դրական ազդեցությունը: Կարեւոր է այն, որ կալիումը բացասական ազդեցություն չի գործում երիկամի ֆունկցիայի կամ հորմոնների մակարդակի վրա: ԱՀԿ թողարկել է ուղեցույցներ, կալիումի սպառման հետ կապված: Այսպիսով, մեծահասակների մեկ օրվա չափաբաժինը ավելի քան 4 գրամ է:
Ապացուցվել է, որ եթե մեծացվի կալիումի ծավալը օրական 3-4 գրամով, կարելի է ըստ էության վերահսկել ճնշումը եւ 24% -ով նվազեցնել ինսուլտի հավանականությունը մեծահասակների մոտ: Սկզբունքորեն, այս մոտեցումը կարող է օգնել նաեւ երեխաներին, բայց մնում է ապացուցել:
Աղ դերի մասին անկախ հետազոտությունը ցույց է տվել, որ եթե մի քիչ նվազեցվի օգտագործվող աղի սպառումը, 4 շաբաթ եւ ավելի ժամկետում, ապա ճնշումը մեծապես կնվազի, նորմալ եւ բարձր մակարդակ ունեցող մարդկանց մոտ: Իսկ ճնշումի նվազումը, հայտնի է, որ նվազեցնում է ինսուլտի հավանականությունը:
Հետազոտության ղեկավար Գրահամ ՄակԳրեգորի խոսքերով, աննշան նվազումը ընդհանուր առմամբ համարժեք էր աղի ընդունման 50% - ով կրճատման հետ: Ի դեպ,աղի ամենակարեւոր աղբյուրը դիետայում - հացն է: Ընդհանուր առմամբ, ԱՀԿ խորհուրդ չի տալիս օրական ավելի քան 5 գրամ աղ (մոտ մեկ թեյի գդալ) սպառել:
Հղումը http://blog.lurerarm.asia/ պարտադիր է
Բարձրացնելով կալիումի սպառումը սննդամթերքով եւ աղի մասնակի մերժումը թույլ կտա պաշտպանել սիրտը եւ արյան անոթները: Ըստ գիտնականների հաշվարկի, բավական է մրգերի կամ բանջարեղենի 2-3 լրացուցիչ բաժին մտցնել օրվա սնդակարգում, որպեսզի փոխվի իրավիճակը, հաղորդում է BBC-ն:
Իսկ աղի ընդունման ցածր մակարդակը ավելի է խթանում հետագա դրական ազդեցությունը: Կարեւոր է այն, որ կալիումը բացասական ազդեցություն չի գործում երիկամի ֆունկցիայի կամ հորմոնների մակարդակի վրա: ԱՀԿ թողարկել է ուղեցույցներ, կալիումի սպառման հետ կապված: Այսպիսով, մեծահասակների մեկ օրվա չափաբաժինը ավելի քան 4 գրամ է:
Ապացուցվել է, որ եթե մեծացվի կալիումի ծավալը օրական 3-4 գրամով, կարելի է ըստ էության վերահսկել ճնշումը եւ 24% -ով նվազեցնել ինսուլտի հավանականությունը մեծահասակների մոտ: Սկզբունքորեն, այս մոտեցումը կարող է օգնել նաեւ երեխաներին, բայց մնում է ապացուցել:
Աղ դերի մասին անկախ հետազոտությունը ցույց է տվել, որ եթե մի քիչ նվազեցվի օգտագործվող աղի սպառումը, 4 շաբաթ եւ ավելի ժամկետում, ապա ճնշումը մեծապես կնվազի, նորմալ եւ բարձր մակարդակ ունեցող մարդկանց մոտ: Իսկ ճնշումի նվազումը, հայտնի է, որ նվազեցնում է ինսուլտի հավանականությունը:
Հետազոտության ղեկավար Գրահամ ՄակԳրեգորի խոսքերով, աննշան նվազումը ընդհանուր առմամբ համարժեք էր աղի ընդունման 50% - ով կրճատման հետ: Ի դեպ,աղի ամենակարեւոր աղբյուրը դիետայում - հացն է: Ընդհանուր առմամբ, ԱՀԿ խորհուրդ չի տալիս օրական ավելի քան 5 գրամ աղ (մոտ մեկ թեյի գդալ) սպառել:
Հղումը http://blog.lurerarm.asia/ պարտադիր է

Комментариев нет:
Отправить комментарий