Ողջույն, շարունակում ենք թարգմանաբար հրապարակել Global Look Press նորությունները, որոնումը պարզեցնելու նպատակով, այսուհետև դրանք մեր բլոգում կարելի է գտնել հետազոտություն նշումներում:
Հետազոտողները զգուշացնում են. Սովորական ապրանքները իրենց մեջ մահացու սպառնալիք են թաքցնում:
Global Look Press , 1 դեկտեմբերի 2011թ.Ցինկի օքսիդը կարելի է հաճախ հանդիպել կոսմետիկայում, օծանելիքներում, պլաստմասաներում, կենդանիների սննդային հավելումներում, թղթի, կաուչուկի-ռեզինի մեջ:
Վերջին թեստերը ապացուցել են, որ այն իր մեջ պոտենցիալ քաղցկեղի առաջացման վտանգ է պարունակում, այդ պատճառով փորձագետները սպառողներին խորհուրդ են տալիս զգույշ լինել, -ասվում է Biomaterials ամսագրում տպված զեկույցում և գրում է The Times of India:
Այդպիսով, համաձայն Նանյանի տեխնոլոգիական համալսարանի աշխատակիցների անցկացրած գիտական աշխատանքի, երբ ցինկի օքսիդը վերածվում է նանոմասնիկների, այդ մասնիկները ունակ են ներթափանցել մարդու ԼԱՄ /DNA/ բջիջների մեջ դրդելով վնասելու ԼԱՄ:
Իր հերթին p53 սպիտակուցը խոչընդոտում է վնասված բջիջների բազմացմանը և դառնում է քաղցկեղային:
Բայց երբ բջիջներում այդ սպիտակուցի պակաս է առաջանում, կամ արտադրվում ոչ բավարար արդյունավետ սպիտակուց, ցինկի օքսիդի մասնիկների հետ շփման հետևանքով մարդուն սպառնում է քաղցկեղ:
Փորձագետներ Յոակիմ Լուն, Նգ Կի Վուն և Դեվիդ Լեոնգը /Joachim Lu, Ng Kee Wu, David Leong/ նշում են որ տվյալ պահին, սպառողական ապրանքներում օգտագործվող նանոմասնիկների մասին տեղեկությունների սուր պակաս է զգացվում, գիտնականները չգիտեն, ինչ կոնկրետ եղանակով է ցինկի օքսիդը վնասում ԼԱՄ:
Հետազոտողները զգուշացնում են. Սովորական ապրանքները իրենց մեջ մահացու սպառնալիք են թաքցնում:
Global Look Press , 1 դեկտեմբերի 2011թ.Ցինկի օքսիդը կարելի է հաճախ հանդիպել կոսմետիկայում, օծանելիքներում, պլաստմասաներում, կենդանիների սննդային հավելումներում, թղթի, կաուչուկի-ռեզինի մեջ:
Վերջին թեստերը ապացուցել են, որ այն իր մեջ պոտենցիալ քաղցկեղի առաջացման վտանգ է պարունակում, այդ պատճառով փորձագետները սպառողներին խորհուրդ են տալիս զգույշ լինել, -ասվում է Biomaterials ամսագրում տպված զեկույցում և գրում է The Times of India:
Այդպիսով, համաձայն Նանյանի տեխնոլոգիական համալսարանի աշխատակիցների անցկացրած գիտական աշխատանքի, երբ ցինկի օքսիդը վերածվում է նանոմասնիկների, այդ մասնիկները ունակ են ներթափանցել մարդու ԼԱՄ /DNA/ բջիջների մեջ դրդելով վնասելու ԼԱՄ:
Իր հերթին p53 սպիտակուցը խոչընդոտում է վնասված բջիջների բազմացմանը և դառնում է քաղցկեղային:
Բայց երբ բջիջներում այդ սպիտակուցի պակաս է առաջանում, կամ արտադրվում ոչ բավարար արդյունավետ սպիտակուց, ցինկի օքսիդի մասնիկների հետ շփման հետևանքով մարդուն սպառնում է քաղցկեղ:
Փորձագետներ Յոակիմ Լուն, Նգ Կի Վուն և Դեվիդ Լեոնգը /Joachim Lu, Ng Kee Wu, David Leong/ նշում են որ տվյալ պահին, սպառողական ապրանքներում օգտագործվող նանոմասնիկների մասին տեղեկությունների սուր պակաս է զգացվում, գիտնականները չգիտեն, ինչ կոնկրետ եղանակով է ցինկի օքսիդը վնասում ԼԱՄ:
Պատրաստվել է http://lurerarm.blogspot.com
Մեջբերումներ անելիս հղումը http://lurerarm.blogspot.com պարտադիր է:

Комментариев нет:
Отправить комментарий